Cabana Curmatura

Acces: Statia C. F. R. cea mai apropiata: Zarnesti, pe linia Brasov – Zarnesti. Statia de autobuz cea mai apropiata: Bran, pe traseul Brasov – Bran – Rucar – Campulung; statia Zarnesti, pe traseul Brasov – Zarnesti. Drumuri de acces: din Zarnesti se urmeaza drumul local pe valea Raului Mare ce duce spre satul Magura, pana la Fantana lui Bodorog, apoi pe poteca marcata cu banda galbena prin poiana Zanoaga pana la cabana, durata 3 – 4 ore; din Zarnesti pe drumul marcat cu banda albastra ce urca pe sub Piatra Mica pana in valea Crapaturii si apoi pe poteca marcata cu banda galbena ce urca pe acesta vale pana in saua Crapatura, de unde coboara la cabana, durata 4 ore. Din Zarnesti, pe drum marcat cu banda albastra ce urca de-a coasta pe sub Piatra Mica pana la Valea Crapaturii si apoi pe poteca marcata cu banda galbena ce urca pe aceasta vale pana in Saua Crapatura (alt. 1601 m) de unde se coboara la cabana. Durata cca. 4 ore.

Situata la altitudinea de 1470 m. Excursii in imprejurimi: pe Varful Piatra Mica (alt. 1816 m), pe poteca marcata cu punct albastru care urca din saua Crapatura pe creasta Pietrei Mici, durata 1 ora si 30 de minute; pe Varful Turnul (alt. 1923 m), urmand poteca marcata cu punct rosu, care din saua Crapatura urca pe Varful Turnul, durata 4 ore; la Varful Ascutit (alt. 2051 m), urmand poteca marcata cu banda albastra care urca din Strunga Izvorului, de pe creasta nordica a Pietrei Craiului, apoi pe creasta (marcaj punct rosu) pana sub Varful Ascutit, coborarea se face pe poteca marcata cu triunghi albastru care vine direct de la cabana pe versantul estic, durata circuitului 6 ore; pe Brana Caprelor, urmand poteca marcata cu banda albastra care urca la creasta si prin Strunga Izvorului coboara in valea Padina inchisa pe Brana Caprelor, durata 6 – 7 ore.

Dotari si facilitati: 45 de locuri, in camere cu 2 – 6 paturi si dormitoare comune (2 cladiri). Curentul electric provine de la grup electrogen propriu, iar apa este de la un izvor din apropiere.